Vad gjorde vi idag, 9 juni 2015?

Dagens CoderDojo gick av stapeln hos våra gästfria värdar tretton37 som vi gästade senast i november. Det blev terminens närvarorekord med 25 pigga och frågvisa ungdomar, 8 mentorer och ett antal föräldrar som hade det mycket trivsamt på Klostergatan, bara en våning upp från studentflaken som vi inte kunde undgå att höra :)

Vi pysslade med ett brett spektrum av projekt, bland annat Scratch, HTML, App Inventor och ScriptCraft på olika nivå. Det blev tid att testa några exempel i ScriptCraftboken – kör bara ScriptCraft 3.1.8 eller senare så funkar exemplen bäst. Erik fick ordning på sin avancerade partikelström och vi hann också diskutera litet sc-mqtt, ett sätt att kommunicera mellan ScriptCraft och omvärlden.

På uppdrag av CoderDojo Lund och dagens ordinarie mentorer, Mikael, Olof och Sven, vill jag rikta ett jättestort tack till mentorerna på tretton37, nämligen Balazs, Begum, Emy och Marcus. Sist, men inte minst, <3 tack till Victoria och Maria som gjorde det hela möjligt. Vi hoppas på återbesök till hösten!

På måndag den 15 juni har vi terminsavslutning på Ideon Agora. Ses då!