Välkommen till CoderDojo Lund!

Vi riktar oss till dig som är 7 till 17 år och som vill lära dig att skapa med datorn. Tillsammans lär vi oss att programmera spel i Scratch och att modda Minecraft med ScriptCraft och Javascript. Du kan också få hjälp att göra mobilappar och stop motion-film. Det är gratis att komma till CoderDojo Lund. Du behöver inte kunna programmera i förväg. Vad vi jobbat med på sistone kan du se här.

Mentorerna har erfarenhet av och brinner för områden som programmering, stop motion och webbutveckling. De leder CoderDojo på sin fritid utan att få betalt och flertalet jobbar som programmerare, systemutvecklare eller pedagoger. Det betyder också att de flesta mentorerna inte är utbildade lärare, men vi gör vårt bästa :-)

Man anmäler sig för varje tillfälle. Vi börjar normalt kl 16.30 men det går bra att dyka upp senare.

CoderDojo Lund ingår i nätverket CoderDojo som är en irländsk, global och ideell rörelse med klubbar för barn och ungdomar som vill lära sig att programmera. Vi håller till på Tunaskolan i Lund. Vi finns också på Facebook och Google Groups.

Vill du vara mentor eller sponsringsansvarig? Kontakta oss!

Det är inte ett företag eller organisation som ligger bakom CoderDojo Lund, utan vi kommer från många olika håll, bland annat Sony Mobile, TunaskolanEricsson och Sitecore. Vi samarbetar med vår förebild CoderDojo Malmö. Vi vill också tipsa om LTH Science Center Vattenhallen som också har programmeringskurser för barn och CoderDojo Stockholm.

I videon får du se när Olle Strömbeck, en av våra mentorer, presenterar CoderDojo på TeachMeet Syd 2012 i Lund.